Als trotse ouder wil je dat je kleintje er net zo leuk uitziet als jij, toch? Maar omdat ze zo snel uit hun kleertjes groeien is het wel fijn als hun kleding niet teveel kost of tenminste heel duurzaam is, zodat je er, als ze eruit zijn gegroeid, nog iemand anders blij mee kunt maken. Ik zet een paar van mijn favoriete merken op een rij:

Hema

Als gezin kun je niet zonder de Hema. Deze winkel is onmisbaar voor elke jonge ouder. Van slabbetjes en sokjes tot fijne rompers en leuke outfits. En dat alles voor echt hele kleine prijsjes. De Hema heeft voor ieder wat wils: van blije printjes tot hippe of juist hele neutrale kleding. Shop de mooiste Hema kleding.

Zara

Van de kinderafdeling bij de Zara word ik altijd blij. De kids collectie van de Zara is ontzettend divers. Van fijne basics tot hippe, stoere items die je zelf zou willen, zoals gave jassen en grappige jumpsuits. Van de prijzen word je ook blij. En wist je dat Zara heeft aangekondigd vanaf 2025 alleen nog maar duurzaam te produceren? Een fijn vooruitzicht.

Sproet & Sprout

Sproet & Sprout is een Nederlands merk voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Sproet & Sprout staat voor authenticiteit, speelsheid en duurzaamheid. Voor de collectie worden alleen hoogwaardige stoffen gebruikt die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Maar bovenal is de collectie gewoon erg leuk. De kleuren zijn rustig en veel items zijn voorzien voor leuke, handgemaakte printjes. En de stoffen die gebruikt zijn zijn erg zacht. Voor je baby mag je de leuke rompertjes niet missen en voor de oudere kids heeft Sproet & Sprout ook erg leuke badkleding.

The Simple Folk

The Simple Folk is Engels-Portugese samenwerking van twee vriendinnen die staan voor een minimalistische, natuurlijke en milieuvriendelijke levenswijze. Ze zochten naar kleding die paste bij hun levensstijl en filosofie. Ze wilden veelzijdige, tijdloze kledingstukken die bovendien superzacht aanvoelden, neutraal waren (geen drukke printjes) en op een milieuvriendelijke manier waren geproduceerd. Uiteindelijk besloten ze deze zelf maar te ontwerpen en in Portugal te laten produceren. Het resultaat is een prachtige collectie voor baby’s en kinderen.

Shoesme

Goede schoentjes zijn heel belangrijk als je kindje leert lopen, maar ook daarna. Zolang voeten nog aan het groeien zijn is het verstandig te kiezen voor schoenen met een flexibele zool. Bij Shoesme weten ze hoe je baby- en kinderschoenen maakt die goed zijn voor kindervoetjes en er superhip uitzien. Van slofjes tot ballerina’s en van vrolijke sneakers tot stoere bikerboots (die zelfs verkrijgbaar zijn voor volwassenen zodat je kunt twinnen): bij Shoesme slaag je altijd.

Heb je na een dagje shoppen even een momentje van rust nodig? Gun jezelf dan een dagje welness.