Eswatini, ook wel Swaziland genoemd, is een land dat menig Nederlander niet kent of nog nooit van gehoord heeft. Dit land staat ook niet voor niks in het lijstje van minst bezochte landen van de wereld. Toch heeft het land, gelegen tussen Zuid-Afrika en Mozambique, veel moois te bieden en is het zeker het bezoeken waard. Lees snel verder om erachter te komen waarom je Eswatini echt gezien moet hebben in je leven en bekijk het reisadvies voor Eswatini wanneer je er op vakantie wilt gaan.

De mooie natuur van Eswatini

Eswatini is een land dat het vooral moet hebben van de prachtige wildparken. Doordat er bijna geen toeristen naar het land komen zijn er weinig bezienswaardigheden. Dat heeft natuurlijke positieve invloed op de puurheid van het land. Zo kun je dicht bij de mens en natuur komen. Twee van de mooiste wildparken genaamd Mlilwane Wildlife Sanctuary en Malolotja Nationaal Park mag je niet missen bij je bezoek aan Eswatini.

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Mlilwane Wildlife Sanctuary is een prachtig natuurreservaat waar allerlei wilde dieren te bewonderen zijn. Denk hierbij aan neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen. Ook staat het reservaat bekend om de prachtige watervallen en de mooie valleien. Het reservaat is op verschillende manieren toegankelijk. Zo kan je te paard, met je eigen auto of met een safarigids het gebied ontdekken.

Malolotja Nationaal Park in Eswatini

Het tweede wildpark dat we uitlichten is het Malolotja Nationaal Park. Dit park is een prachtig wandelgebied met verschillende soorten natuur. Van moerassen tot dichtbegroeide bossen, Malolotja Nationaal Park heeft het allemaal.  Ook de oudste mijn ter wereld is te vinden in dit park waar vroeger de lokale bevolking veel grondstoffen uit haalden.

Met een groot aanbod aan verschillende dier- en plantensoorten is het land een genot voor je ogen. Dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegenkomen in een van de parken is de normaalste zaak van de wereld. Ook staat het land bekend om de prachtige moerassen, watervallen en bergen. De natuur is dus zeker reden nummer 1 om een kijkje te nemen in dit Zuid-Afrikaanse land.

Overnachten in een Cultural Village

Zoals eerder gezegd wordt Eswatini weinig bezocht door toeristen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel in het land hetzelfde is gebleven door de jaren heen. Zo ook de authentieke Afrikaanse dorpjes. Huizen gemaakt van zand, koeienmest, houten palen en riet zijn niet weg te denken uit de traditionele cultuur van Eswatini. Niet alleen de huisjes maar ook de leefwijze van de bevolking is bijna niet veranderd. Zo wordt veel vis nog gevangen met zelfgemaakte netten en lopen ze in traditionele kleding tussen de geitjes en koeien rond.

Tegenwoordig is het mogelijk om in een Afrikaans hutje te overnachten in bijvoorbeeld Mantenga Cultural Village. Dat is een unieke mogelijkheid om midden in de Afrikaanse wildernis te slapen. Wie heeft dat nou niet op zijn/haar bucketlist staan?

Bezoek de glas- en kaarsenfabriek van Eswatini

Naast een bezoek aan de traditionele dorpjes wordt er ook aangeraden eens te kijken bij de Ngwenya glasfabriek en de Swazi Candles in Malkerns.

In de glasfabriek worden er typische Afrikaanse kunstwerken tentoongesteld en gecreëerd. De kunstwerken in de vorm van dieren die je in het land kan bewonderen worden over heel de wereld verkocht. Alles wordt met zelf geblazen en met de hand gemaakt dus heel bijzonder om te zien.

Naast de glasfabriek heeft Eswatini ook een prachtige kaarsenfabriek genaamd Swazi Candles. In deze fabriek worden kaarsen in alle vormen en maten met de hand gemaakt en krijg je een goed beeld van hoe de traditionele bevolking alles maakt. Op zoek naar een ander soort vakantie? Ontdek Albanië!

Foto: Derek Cullen via StockSnap