Een hefdak, oftewel een camper met daktent, is ideaal om mee op vakantie te gaan. Sommige mensen denken misschien dat het een heel gedoe is om het hefdak steeds opnieuw open te zetten of dat het minder stabiel is. Hieronder lees je waarom een camper met daktent juist heel handig is.

Zuiniger en comfortabeler rijden

Het belangrijkste voordeel van een camper met een hefdak is misschien wel dat je een stukje zuiniger rijdt dan met een camper met een vast hoog dak. Je hebt ook een stuk minder weerstand wanneer je op de snelweg zit en als het hard waait heb je hier ook minder last van. Dit merk je niet alleen in het rijcomfort maar ook in het brandstofverbruik van het voertuig. Een hefdak is natuurlijk wel wat meer gewicht dan een camper met gewoon een laag dak zonder verhogingsoptie. Hier merk je in het brandstofverbruik niet heel veel van, want het is gemaakt van veelal lichte materialen.

Klein en ruimtelijk

De stahoogte in een camper is enorm belangrijk. Vooral wanneer je langer op pad gaat zul je merken dat het van belang is dat je rechtop kunt staan en veel kunt bewegen. In veel Europese landen is vrij kamperen met een camper gedoogd. Echter, op sommige plekken is er een limiet op de maximale hoogte van het voertuig dat er mag komen. Een camper met een hefdak is klein genoeg om op veel plekken te mogen komen, en is toch ook ruimtelijk wanneer je het dak weer omhoog zet. Je geniet zo van de voordelen van een kleine camper, zonder dat je het risico loopt ruimtegebrek te ervaren. Andere plekken waar dit van pas kan komen in bijvoorbeeld een overdekte garage. Je kan de daktent dan simpelweg inklappen om vervolgens in de overdekte parkeergarage te kunnen parkeren. Later kan je de tent weer uitklappen om weer meer bewegingsvrijheid te creƫren.

Optimale ventilatie

Het ventileren van kleine ruimtes is zowel in de zomer als in de winter erg belangrijk vanwege vocht. In de zomer is het natuurlijk ook belangrijk om een frisse wind te kunnen voelen in de camper zonder dat je een raam open hoeft te zetten waardoor er allemaal insecten naar binnen kunnen komen. Een hefdak zorgt voor een super goede ventilatie van de ruimte, waardoor het binnen niet te warm wordt. In de winter is het hefdak handig om het binnen niet te vochtig te laten worden. De stof is stevig en dik genoeg waardoor het niet meteen helemaal koud wordt binnen.