Op zoek naar een bestemming voor een weekendje weg of een vakantie dicht bij huis? Op een paar uur rijden vind je de Ardennen. Je hoeft natuurlijk niet altijd helemaal naar Eswatini. Een gebied in België, Luxemburg en Frankrijk. De Ardennen staat onder andere bekend om de prachtige bossen. Het gebied is ook erg populair bij sporters omdat je er erg goed kunt mountainbiken. Ben je dus op zoek naar een locatie waar je kunt genieten van de mooie natuur, maar ook actief bezig kunt zijn? Dan is de Ardennen de perfecte locatie!

Wat zijn de mooiste plekken in de Ardennen?

Wanneer je specifiek naar de Belgische Ardennen kijkt, springen de plaatsen Bastogne, Durbuy, La Roche en Spa eruit. Stuk voor stuk zijn het prachtige steden en dorpen waar je heerlijk rond kunt wandelen.

  • Bastogne wordt ook wel Bastenaken genoemd. Je vindt hier onder andere een oorlogsmuseum, een moment voor Amerikaanse generaal George S. Patton en het Elisabeth Park. Daarnaast staat Bastogne ook bekend om de wielerronde Luik-Bastenaken-Luik welke in april verreden wordt.
  • Durbuy staat bekend als kleinste stadje ter wereld. Hierdoor is Durbuy een toeristische trekpleister. Te voet kun je door de steegjes van de stad wandelen. Naast de verschillende winkeltjes en horeca is er ook nog een stukje stadsmuur te vinden.
  • La Roche staat ook wel bekend als La Roche-en-Ardenne. In deze stad kun je onder andere een kasteel bezoeken, een wildpark en een museum over de slag om de Ardennen. Daarnaast kan je het stadje ook verkennen vanuit een toeristisch treintje.
  • Spa staat natuurlijk bekend om het mineraalwater, maar wordt daarnaast ook de parel van de Ardennen genoemd. De twee hoogtepunten van Spa zijn toch wel het circuit van Spa-Francorchamps en de Thermen van Spa.

Wat moet je gezien hebben in de Ardennen?

Naast de mooie steden en dorpjes, staat de Ardennen om nog een aantal zaken bekend: natuur, grotten, kastelen en ruïnes. Er zijn ontzettend veel wandelroutes te vinden voor de Ardennen. Daarnaast kunnen op de verschillende plekken grotten bezocht worden zoals de grotten van Han, Hotten, Nichet, Lorette-Rochfort en Remouchamps. Bij het bezoeken van kastelen en ruïnes kun je denken aan Chateau Franchimont, Kasteel van Herbeumont en Kasteel van Sedan. Ga je met een gezellige groep? Je hebt verschillende campings waarbij je midden tussen alle bezienswaardigheden zit.

Ik ben benieuwd of jij binnenkort ook de schoonheid van de Ardennen gaat ervaren.