Pagina's

Let's talk with : Jamie de Leeuw

11/16/2014

Vandaag weer een let's talk with voor jullie. En deze keer Jamie de Leeuw in de spotlight. Ook wel bekend van The Girls Behind the Camera. Voor mij (en ook voor Lonneke) echt wel een voorbeeld. Haar werk vind ik prachtig, en in dit artikel verteld ze meer over zich zelf en over haar blog. Meer weten? Kijk dan mee.

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?
Hoi! Mijn naam is Jamie de Leeuw, in September ben ik 21 geworden - oke, nu voel ik mij oud -, ben ik een echte Brabander en ik heb alweer bijna 4 jaar een vriend die ik heb leren kennen op mijn opleiding net zoals mijn "blog buddy" Silvy. Ik ben dol op fotograferen, mode, bloggen, heb een obsessie voor hoeden, ben ik verslaafd aan thee en ben ik dol op een leuk feestje, event of festival. Verder dagdroom ik teveel, ben ik vaak wandelend te vinden door een natuurgebied of vindt je me achter mijn laptop om artikelen te schrijven, e-mails te beantwoorden of enorm veel foto's te bewerken.


Volg je een opleiding of werk je?
Ik ben ik Juli dit jaar afgestudeerd als webdesigner aan het Sint Lucas in Eindhoven. Na de grote vakantie had ik meteen een baan bij een webshop maar besloot na een maand ontslag te nemen omdat het toch niets was wat ik zocht in een baan, en ik wel plezier wil hebben in mijn werk. Dus momenteel ben ik druk opzoek naar een leuke baan.Je hebt ook een eigen blog (the girls behind the camera) zou je daar meer over kunnen vertellen?
Mijn blog The Girls Behind the Camera run ik niet alleen maar samen met Silvy. Silvy heb ik op de opleiding leren kennen in het tweede leerjaar. Beide hadden we al een bestaande blog, Silvy schreef artikelen over fotografie en liet ook af en toe mijn werk zien. Op een dag besloten wij om samen te gaan bloggen en klikte wij beide op de verwijder knop van onze oude blogs. Na lang brainstormen kwamen we steeds maar uit op de naam : The Girls Behind the Camera. Dit is dan ook de naam geworden.


Be somebody who makes everybody feel like a somebody

In het begin was het totaal niet serieus maar sinds een half jaar proberen we het steeds beter aan te pakken - denk aan vaste onderwerpen, meer tijd besteden aan lezers etc - en dat heeft resultaat. We mochten afgelopen zomer bloggen voor Linda Meiden, hebben leuke samenwerkingen met bedrijven zoals : Invito, Missguided, WE fashion, Motel Rocks, Kiboots etc. Maar het aller leukste aan bloggen vind ik toch wel de leuke en lieve berichtjes van lezers, want zonder hun bestond de blog gewoon weg niet! De blog draait vooral om fashion, fotografie, lifestyle en onderwerpen die ons inspireren.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Eigenlijk overal. Uit tijdschriften, gedichten, muziek, de natuur, blogs noem het maar op.

Heb jij bepaalde personen als voorbeeld?
Ik heb geen specifieke personen als voorbeeld maar kijk wel enorm op tegen talentvolle vrouwen die op jonge leeftijd al mega veel bereikt hebben.

Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground


Wat voor doelen heb je nog die je wilt bereiken als het gaat om je blog of JDL fotografie?
Poeh dit is moeilijk ik wil altijd te veel en of het allemaal haalbaar is... Joost mag het weten". ZOals een wijs iemand ooit zei : If your dreams don't scare you, they are big enough! Het lijkt mij nog steeds heel gaaf om te mogen reizen voor mijn blog of fotografie. Hoe gaaf is het om een campagne of outfit te fotograferen midden in de woestijn in Amerika of op het stand tijdens een bezoekje aan de Bahama's? Verder lijkt het mij echt enorm gaaf om een door mij gefotografeerde foto op de cover van een magazine terug te zien. Ja ik heb nog meer doelen namelijk : een eigen The Girls Behind the Camera studio slash JDLfotografie studio. Een pand waar ik mij kan terug trekken om artikelen te schrijven en met een heel team aan de slag kan tijdens een te gekke fotoshoot. Dromen mag, toch?


Wil je meer van Jamie zien? Hier haar linkjes.
Site : www.jamiedeleeuw.com 


- Liefs, Mariska.