Pagina's

Lets talk with : Modellen #2

10/18/2014

Vorige week kwam deel 1 al online. Veel mensen vonden dat leuk om te lezen. Wat modellen nou eigenlijk vinden van modellen werk. Ook vond ik het zelf heel leuk om meer te weten te komen over deze modellen. Dit keer ook Sofia in deze lets talk with. Meer weten? Lees dan mee.

Bron : Pinterest


SofiaHoi, zou je jezelf kort willen voorstellen?
Hey! Ik ben Sofia, 17 jaartjes jong en ik houd van eten.

Hoe ben je begonnen als model?
Een van mijn beste vriendinnen zat bij een bureau en mij leek het ook leuk. dus ben ik met haar foto's gaan maken en ben ik via Facebook gescout voor mijn eerste shoot. Daarna begon het allemaal.

Wat vind je het leukst aan modellen werk?
Je leert zoveel verschillende mensen kennen. Dat vind ik echt prachtig! Vaak kun je ontzettend veel van deze verschillende mensen leren binnen het vak. Ook de prachtige kleding die je soms aan krijgt en de geweldige make-up, heerlijk! Je voel je echt een prinsesje.

Wat vind je minder leuk?
Dat je soms lang moet wachten. Of dat je terwijl je in de make-up zit en ze willen lippenstift op doen van die totaal niet chille houdingen met je hoofd moet aannemen zodat het er wel goed op komt. Auw! Of als ze aan mijn haar trekken haha.

Welke richting wil je op? Commercieel? High fashion?
Sowieso high fashion. Het lijkt me zo geweldig om shows voor de meest bekende merken te lopen en campagnes in tijdschriften te hebben. Het is hard werken, maar wat je er voor terug krijgt is onvervangbaar.

Soms vragen opdrachtgevers/de fotograaf om best ver te gaan, heb jij ook zo je richtlijnen voor jezelf?
Ik heb zeker mijn grenzen ja.. NO NUDES! Tot dat ik echt in de grotere wereld terechtkom en het normaal is dat je hier en daar een nip slip ziet.. ;)

Wat voor shoot zou je in de toekomst nog eens willen doen?
Wat ik echt nog een keer zou willen doen is iets met super vette special effects. Een beetje zoals Kenzo. Als je niet snapt wat ik bedoel nou ik eens opzoek gaan naar een Kenzo campagne, die zijn namelijk geweldig! Zo knap photoshop werk en wat een creatieve editor daar achter zit, wauw!

Welke shoot vond je het leukste tot nu toe?
De shoot in Eindhoven met Marijn Haertel als fotografe, was super awesome. Ik heb toen echt met een van de leukste teams samengewerkt. Ook met de eindresultaten ben ik zo blij. Wow!

Come and see mee @Linda Models.Michelle Elisabeth


Hoi, zou je jezelf kort willen voorstellen?
Hai! Ik ben Michelle Elisabeth, een geboren en getogen Amsterdamse. 
In het dagelijks leven werk ik in een dierenkliniek, achter de balie, in de spreekkamer of in de OK. Ik woon samen met mijn grote liefde Mats en mijn twee briljante katten.  
People call me a health freak, I guess I am! Naast modellenwerk beleef ik een hoop plezier aan koken&bakken (gezond, bewust en verantwoord uiteraard) en tijd doorbrengen met mijn zeer gewaardeerde vrienden. En shoppen uiteraard, which girl doesn't?Hoe ben je begonnen als model?
Een aantal jaar geleden vroeg een vriendin voor mij of ik voor haar model wilde staan voor een opdracht voor school. Zij studeerde af in fotografie aan de AHK, en deed daarnaast zelf ook modellenwerk. Ik voelde mij verbazingwekkend op mijn gemak voor de camera en de resultaten van deze (kunstgerichte) shoot waren zodanig, dat mijn vriendin mij aanmoedigde wat met modellenwerk te gaan doen. Via facebook kwam in ik contact met amateur fotografen en fotografie studenten waar ik wat shoots mee deed. Ik kreeg er steeds meer plezier in en het balletje ging rollen. Via een oproep op facebook kwam ik bij Kinki kappers terecht, waar ik een aantal keer voor gewerkt heb. Eén van de keren liep ik voor hen op de Amsterdam Fashion Week, waar ik gescout ben door Janneke van The Others Agency, waar ik nu onder contract sta. Sindsdien kan ik er helemaal geen genoeg van krijgen! 


Wat vind je het leukst aan modellen werk?
Eigenlijk alles, van de voorbereidingen tot de shoot of de show zelf, en de resultaten natuurlijk. Het feit dat je met een heel team, allemaal creatieve mensen in hun eigen vak, iets gaafs neerzet, dat is geweldig. En bij publicatie en/of commercieel werk: jezelf terug zien in een (online) magazine, op een website of wat dan ook blijft elke keer onrealistisch en geeft een bepaald soort rush, blosjes op je wangen en een grijns van oor tot oor.  Qua voorbereidingen vind ik de visagie heerlijk, er wordt lekker aan je geplukt en gefrunnikt en het is zo gaaf om steeds toch weer een andere kant van jezelf te zien, enkel door make-up! Tijdens de shoot zelf, voor de camera kan ik mijn ding doen. Als ik met een fotograaf werk waar ik niet eerder mee gewerkt heb, heb ik soms wel even tijd nodig geheel op m'n gemak te zijn en om af te tasten wat de fotograaf in kwestie wil. Maar de meeste (professionele) fotografen zijn zeer prettig om mee te werken, geven je goede richtlijnen en laten het weten als ze tevreden zijn met wat je aan het doen bent. Wat wel prettig is om je zekerder te voelen en alles te kunnen geven! Alles helemaal leuk dus, zo zou nog wel even door kunnen gaan maar above all zijn het toch de ontmoetingen, de mensen, de het modellenwerk zo interessant en elke keer weer anders maken. De tijd dat ik nu modellenwerk doe heb ik zo ontzettend veel geweldige mensen ontmoet, zoveel prettige gesprekken gevoerd, zelfs vriendschappen eraan over gehouden. Dat is pas leuk! 

Wat vind je minder leuk?
The waiting...  Ik denk dat elk model daarmee in kan stemmen. Vaak ben je wel een hele dikke dag onder de pannen, en het grootste gedeelte daarvan zit je te wachten. Zeker als je met meerdere modellen werkt, en/of met een groot team. En bij een show is het helemaal lang wachten... Je facebookwall is er niet tegen opgewassen. Gelukkig zijn er dan altijd nog al die leuke mensen waar je gezellig mee kunt kletsen. 

Welke richting wil je op? Commercieel? High fashion?
Het allerliefst zou ik fashion/high fashion willen doen. Tja, welk model wil dat nou niet?! Mijn maten heb ik mee, en qua gezicht en lichaamsbouw zou ik ook geschikt zijn voor (high) fashion. Tot nu toe is er echter nog geen echte high fashion opdracht voorbij gekomen. Nu is die wereld natuurlijk ook niet heel groot en wellicht niet zo makkelijk binnen te treden. 
Op tfp basis, voor portfolio werk heb ik wel fashion werk gedaan, wat ook wel gepubliceerd is. Met dat soort poses kan ik mij uitleven, mn lijf gebruiken. Maar ik vind het ook goed om veelzijdig te zijn, mezelf te ontwikkelen op meerdere fronten. En dan zie ik wel wat er op mijn pad komt en wat de modellenwereld voor mij te bieden heeft.

Soms vragen opdrachtgevers/de fotograaf om best ver te gaan, heb jij ook zo je richtlijnen voor jezelf?
Tot nu toe heb ik nog niet meegemaakt dat een fotograaf iets van mij verwachtte of iets van mij vroeg wat mijn boekje te buiten ging. Misschien komt dat ook omdat ik van tevoren altijd alles uitgebreid bespreek, en als er onduidelijkheden zijn ik om opheldering vraag. 
Voordat ik bij The Others Agency ingeschreven stond heb ik een aantal bodypaint shoots gedaan, waarvan één samen met een vriendin. Dat waren leuke ervaringen, waar ik absoluut geen spijt van heb, maar waar ik nu geen behoefte meer aan heb. Als ik me ergens op mijn gemak voel heb ik totaal geen moeite met 'naakt zijn', zowel bij omkleden in bijzijn van een heel team als voor de camera. In the end zijn we allemaal mensen en is er bij mijn weten bij mij net zo veel of zo weinig te zien als de rest van de vrouwelijke wereldbevolking. Mijn grens is mijn (huidskleurige) string, die blijft gewoon lekker op zn plek, ik zie geen reden die uit te doen en zou mij daarbij denk ik ook niet op mijn gemak voelen. En wat mij betreft hoeven er op de foto geen prominent aanwezig ontblote borst cq tepels te zien te zijn, ik zal dus ook niet reageren op een oproep of verzoek van een fotograaf die zo'n soort concept in gedachten heeft.  Verder weiger ik (echt) bont te dragen, of mee te werken aan een opdracht waarbij in mijn ogen een dier onjuist behandeld wordt. Daarvoor zou ik echt de best betaalde opdracht afwijzen, dierenwelzijn staat bij mij heel hoog in het vaandel! Er zal vast ooit nog wel iets van mij gevraagd worden waar ik mij niet prettig bij voel of het niet eens ben, en dan ben ik er ook zelf bij om dat niet te doen.

Wat voor shoot zou je in de toekomst nog eens willen doen?
Ooit is, dankzij een cliënt in de dierenkliniek waar ik werk, het idee ontstaan van een high fashion shoot in een oude loods. Veel wil ik er niet over delen, want mijn ideetje moet wel mijn ideetje blijven natuurlijk, maar denk aan de omgeving van een oude vieze industriële loods, mixed met de sfeer van het barokke Marie Antoinette tijdperk en een hoog avantgarde fashion gehalte. Nu nog een stylist vinden die het leuk vindt hieraan mee te werken en een juiste locatie vinden en dan kan dit idee wellicht tot uiting komen...

Welke shoot vond je het leukste tot nu toe?
Dat is een moeilijke... ik zou niet kunnen kiezen! Met elke opdracht heb ik zoveel plezier met het team en zijn de resultaten zo tof dat ik er met fijne gevoelens aan terugdenk. Laatst heb ik voor het eerst meegewerkt aan een stopmotionfilmpje voor het meubelmerk GUSJ, wat totaal wat anders was dan ik gewend ben, en ook best zwaar was, maar zo ontzettend gaaf om te doen! En kort geleden heb ik met een fotograaf uit Rio en zijn vrouw die make-up artist is, gewerkt aan een fashion story voor een Braziliaans magazine, wat zich af moest spelen in de straten van Amsterdam. De klik met dit stel was enorm groot, en wij hebben dan ook een super gezellige dag gehad. Dat er foto's gemaakt werden, leek een bijzaak te zijn. Best een bijzondere ervaring!


(links en rechts )  fotografe (+styling) Cassie Yusofi en make-up&haar Justine Dobbe, serie is gepubliceerd in Like Magazine Issue 12

(midden) fotografe (+styling) Corelien Scherff en make-up&haar Esmé Roding, serie is gepubliceerd op fashionising.com. 
Ylva


Hoi, zou je je kort willen voorstellen?
Hey! Ik ben Ylva Koevoet, 18 jaar oud en ben model bij Human-Models.

Hoe ben je begonnen als model?
Toen ik 15 jaar was, ben ik een keer op modellenkamp geweest wat georganiseerd werd door Fresh Model Management. Je leerde van alles over het modellenleven, van voedingsadvies tot goed leren presenteren in het Engels bij modelcastings. Het leventje sprak mij erg aan maar op dat moment vonden mijn ouders dat ik er nog net iets te jong voor was. Twee jaar later heb ik mij ingeschreven bij Human-Models en ik werd uitgenodigd om een casting te doen.
Wat vind je het leukst aan modellen werk?
Zoveel dingen zijn zo leuk! De visagie, outfits, de verschillende locaties. Maar echt één van de leukste dingen vind ik nieuwe mensen leren kennen. Connecties opbouwen zijn ook erg belangrijk in het modellenleven.
Wat vind je minder leuk?
Het kan wel is zijn dat je kritiek krijgt van iemand van de set. Natuurlijk zijn complimenten altijd veel leuker om te horen. Maar dit hoort er echt bij en als model moet je er  tegen kunnen. Je moet leren om stevig in je schoenen te staan. 
Welke richting wil je op? Commercieel? High fashion?
Ik sta ingeschreven bij high fashion en commercieel. Ik vind het alle twee heel leuk en het is allebei heel anders. Juist het combineren vind het aller leukste. 
Soms vragen opdrachtgevers/de fotograaf om best ver te gaan, heb jij ook zo je richtlijnen voor jezelf?
Ja, ook ik heb dat. Het is heel goed om van te voren met jezelf af te spreken hoe ver je gaat en wat je absoluut niet wilt. 
Wat voor shoot zou je in de toekomst nog eens willen doen?
Een shoot voor G-STAR of LEVI’S lijkt me heel leuk! Ik ben gek op denim en de kleding is echt mijn stijl. 
Welke shoot vond je het leukste tot nu toe?
De zomer shoot met nog een ander model. We kregen allemaal heel verschillende outfits aan en het was heerlijk weer. Ook de locatie was echt heel mooi. Er waren allemaal kleine afgelegen strandjes bij het water. Het was echt heel gezellig!
http://www.human-models.com/#/392
insta: ylvakoevt

Vorige week stond deel 1 online. Gemist? Bekijk die hier.

Liefs, Mariska.