Pagina's

Recept: Best chocolate chip muffins ever!

7/13/2014

Oké, je hebt wel eens van die dingen dat je denkt: Waarom heb ik dit nooit eerder gemaakt? Deze overheerlijke chocolate chip muffins passen precies in die categorie. Niet moeilijk te maken en de chocolade die van de binnenkant licht gaat smelten, mhhh... Ik vond het recept op Laura's Bakery en ik heb het iets aangepast naar mijn hoeveelheden etc. Ik deel het graag met jullie!


Laura had het recept voor 12 muffins gemaakt. Ik deel hem voor 6 muffins. Officieel hoor je echte chocolate chips te gebruiken maar die had ik niet dus ik heb zelf chocolade gehakt. Eigenlijk vond ik dit juist ontzettend lekker omdat je dan een beetje gesmolten chocolade aan de binnenkant krijgt!

wat heb je nodig voor 6 heerlijke muffins?

  • 150 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • halve tl bakpoeder
  • 75 gram gehakte chocolade(of chocolate chips)  naar keuze. Ik gebruik puur.
  • 1 ei
  • 125 ML Melk
  • 60 Gram roomboter
  • 1 TL vanille extract
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en laat de roomboter in een pannetje smelten.

Stap 2: Als je geen chocolate chips hebt, hak de chocolade naar keuze dan grof.
Stap 3: Meng nu aller eerst alle droge ingredïenten door elkaar.

Stap 4: Nu alle natte ingrediënten. Zorg er wel voor dat de gesmolten boter redelijk afgekoeld is.
Stap 5: Meng nu het natte en het droge mengsel door elkaar. Niet te lang roeren. Gewoon met een spatel een keer of 10 omspatelen tot het een glad mengsel is.

Stap 6: Doe nu je mengsel in de bakvormpjes. Ik gebruik deze sileconen variant. Die is heel fijn en het is er makkelijk uit te halen.


Stap 7: 20-25 minuten op 200 graden in de oven. Ik had echt wel 25 minuten nodig!

Stap 8: Na de tijd even met een saté prikker checken of ze gaar zijn (hij moet er droog uitkomen).

en dan... GENIETEN! Echt, ga dit allemaal snel maken!

Liefs Lonneke