Pagina's

Mijn huidverzorging. - Mariska.

11/03/2013

Hoi meiden, vandaag een artikel over hoe mijn huid verzorg. Vorig week was mijn huid een ramp en is nu al een beetje aan het bijkomen. Mijn huid was namelijk ontzettend onrustig door een bepaald product wat ik maar een week gebruikt heb. Meer weten? Kijk dan snel mee.
Mijn broertje en ik hadden allebei heel erg last van onzuiverheden. Dus kocht mijn moeder een face wash van Nivea. Al snel leverde het resultaat op. Mijn huid was rustig en had weinig onzuiverheden.


Zo zag mijn huid er momenteel uit met een beetje bb cream op. Heel egaal alleen op mijn voorhoofd wat rode plekjes. Maar daar hoor je mij dan niet over klagen.

Totdat een paar dagen later mijn huid denk niet goed reageerde op het product. Tenminste ik dacht oké, dit is wel spontaan ineens. Niet de gedachte met oh dat komt door de face wash. Als ik mijn gezicht schoonmaakte ging ie branden en bleef mijn huid lang rood.

Toen heb ik toch maar een berichtje achtergelaten op de Bloggers Facebook pagina en gevraagd wat andere meiden tegen een onzuivere huid doen. Naja standaard antwoorden, zoals gebruik een maskeer. Drink genoeg water etc. Totdat Bernadet van GloriousLadies met de vraag kwam heb je andere producten gebruikt? Dus begon ik in mijn hoofd af te gaan. hhmmm. Het enige product was dus de face wash. Maarja? Toch besloot ik even met haar te praten en een foto toe te sturen van hoe mijn voorhoofd er nu uit zag. Ze zei toch wel dat het vrij heftig was. Ze vroeg of er ingrediënten in zaten waar mijn huid misschien verkeerd op heeft gereageerd. Ik heb daar totaal geen verstand van welke ingrediënten al eerder iets opleveren en wat niet. Ze vertelde dat de combinatie van Sodium en Laureth/Lauryl Sulfate en tot mijn verbazing stonden ze er allebei op. Dat was het hem dus.


De foto hierboven stuurde ik haar toe. Zo zag mijn huid eruit toen ik dus de face wash al meerdere malen had gebruikt.

Ik heb de face wash daarna niet meer gebruikt. Mijn broertje daarin tegen is zijn huid op vooruit gegaan. Bij hem werkt het heel goed. Zo is dus echt elke huid verschillend.
De linker foto is voor het douchen en de tweede foto na het douchen. Ik gebruik een masker/face wash van essence. Die breng ik gewoon aan onder de douche en laat ik een minuutje zitten en spoel het er dan weer af. Wat ik dan ook eens per week doe is mijn huid scrubben. Ook breng ik wel eens een dagcrème aan. Ik heb gewoon mijn oude producten weer gepakt en daar me aan de slag gegaan.

Voor mij de komende tijd even geen nieuwe producten al gaat het om gezichtsproducten.

Q : Heb jij een gevoelige huid?

Mariska.