18 jul. 2013

Zo voel jij je weer helemaal relaxt!

Geplaatst door Uniquelifepassion op 07:00

In samenwerking met: Your look for less.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen regelmatig te maken met stress en tijd te kort. We willen steeds meer gedaan krijgen in een kortere tijd en dat vergt vaak te veel energie. Het is dan ook verstandig om af en toe eens de rust te pakken en hier en daar een aantal aanpassingen te doen in je leven waarmee je de stress tegen gaat. Zo nu en dan moet je het gewoon aan jezelf toe durven te geven dat je je rust nodig hebt. Het is niet erg om na een drukke werkweek eens lekker een avond op de bank te hangen en niets uit te voeren. Lekker genieten van een heerlijk boek, een filmpje of gewoon even helemaal niets. Door jezelf deze rust te gunnen, kalmeer je je lichaam en geest. Maar er zijn meerdere manieren om de stress tegen te gaan.

Gezonde maaltijd

Gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam en je gezondheid, maar heeft ook positieve invloed op je mentale toestand. Uit onderzoek blijkt het zo te zijn dat mensen die gezond eten minder snel mentale klachten zoals depressie krijgen. Het klaarmaken van een heerlijke fruitsalade, groentesmoothie of extra portie salade bij het avondeten zorgt er dus voor dat jij goed blijft voelen in je vel.

Shoppen

Iedereen die wel eens met stress te maken heeft, kan beamen dat shoppen een heerlijke opluchting kan zijn. Eventjes niet meer denken aan de alledaagse ongemakken en het hoofd vrij maken door je garderobe uit te breiden, heerlijk! Mocht je geen tijd hebben om echt de stad in te gaan, bestaat er tegenwoordig gelukkig het online shoppen. Voor menig gestresste dame is dit een geweldige uitvinding. Gemakkelijk vanachter de computer lekker op zoek naar nieuwe kleding, en dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Op websites zoals Your Look For Less kan je even heerlijk anti-stressen door te shoppen, goed voor je humeur én ook vriendelijk voor de portemonnee.

Muziek luisteren

De laatste tip voor vandaag is die van het muziek luisteren. Muziek zorgt voor een verlichting van het stressgevoel en heeft invloed op je emoties. Door het luisteren van rustige muziek, of naar een liedje waar jij erg van geniet, zorg je er voor dat je weer helemaal tot rust komt. Mocht jij op dit moment dus even flink zitten stressen, ga dan even rustig zitten met wat goede muziek of pas een van de andere tips toe.

Gun jezelf die tijd af en toe. Het zal je uiteindelijk weer een stuk relaxter in het leven laten staan. Je zult vanzelf ontdekken wat voor jou werkt. Gewoon even lekker tv kijken, bloggen of misschien wel iets heel anders? Ontdekt het en pas de bovenstaande tips gewoon eens toe om te proberen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

 

Uniquelifepassion Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos