11 jul. 2013

Waarom ik zo van de zomervakantie hou?

Geplaatst door Uniquelifepassion op 09:16
Lifestyle
Vandaag even geen inspiratie artikel, ik had even zin in dit!

Eindelijk is het zover. Het is zomervakantie en ja.. wat houden we daar toch van! Ik zat zo in mijn hoofd te bedenken wat ik er nou allemaal zo lekker aan vind en dat wilde ik graag even met jullie delen. Gewoon even een feel good artikel waarom de zomervakantie gewoon GEWELDIG is! Enjoy! 
Geen wekker met het idee dat je naar school moet
Thanks god! Eindelijk gaat die verdraaide wekker niet meer om half 7 in de ochtend af. Grmpf, geen zin.. ik draai mij nog heel even om hoor. Oh shit, verslapen! Ik had die ochtenden dat de wekker gaat met de verplichting van school, bah! Gelukkig is dat in de zomervakantie even helemaal voorbij! Ik moet zeggen dat ik wel bijna elke dag de wekker zet. Gewoon om een beetje in mijn ritme te blijven en van de dag te kunnen genieten. Wel wat later dan normaal hoor!

's ochtends buiten ontbijten
Als we even uitgaan van een zomervakantie met lekker weer (kom op Nederland, je kant het) vind ik dit altijd zo heerlijk. Je schiet 's ochtends je bed uit, trekt je slippers aan en eventueel nog een trui als het wat koud is en doet de deur wagenwijd open. Sinaasappeltjes persen, broodjes in de oven en de buitentafel dekken. Dan maar heerlijk genieten van het doorkomende zonnetje wat een mooie dag belooft te worden.

Spontane plannen kunnen waarmaken zonder het eeuwen van te voren gepland te moeten hebben
Yeah, spontaniteit is iets waar ik echt van hou! In de normale schoolweken moeten dingen vaak zo van te voren gepland worden omdat er simpel weg geen tijd is maar in de vakantie daarentegen.. ik heb deze dag niks te doen... kom laten we in de trein stappen en een dagje naar walibi gaan, WHY NOT? Heerlijk die spontane wendingen! 

Alívio Imediato | via Tumblr

Op vakantie gaan, dûh
Oké, iet wat logisch is deze wel maar toch hou ik ervan. Ik ga niet elk jaar uitgebreid op vakantie want hé, het kost natuurlijk geld maar toch vind ik dit altijd heerlijk! Mijn favoriete vakantieland is Griekenland en ik zou hier elk jaar wel weer heen willen. Dit jaar ga ik lekker een weekje naar Tunesië en een weekje met vriendinnen naar Renesse. Ik vind het zo lekker om er gewoon even tussen uit te zijn en genieten van het buitenlandse sfeertje en klimaat.

Lekker veel tijd voor bloggen
Hier kan ik altijd helemaal naar uitkijken! Gewoon lekker de tijd om te bloggen en te filmen zonder dat het stress oplevert. Je kan lekker gaan vooruit werken en gewoon echt goed de tijd nemen om alles te maken. Ja, heerlijk zo'n dagje bloggen met je laptop op schoot in de tuin!

Iedereen lijkt vrolijker
Lijkt dit zo of is dit echt zo? Iets wat ik mij altijd weer afvraag. In de zomervakantie is iedereen altijd zo vrolijk en dat doet ook zeker wat met je eigen humeur. Je merkt altijd dat de laatste loodjes voor de vakantie op school wat gestrest zijn. Iedereen is aan het ploeteren voor de laatste toetsweek en als het dan eindelijk vakantie is, is dat een hele ontlading. Iedereen trekt massaal de stad in en gaat gewoon lekker genieten, love it!Tijd om je kleding te gaan combineren en uit te proberen
Eindelijk kunnen die leuke jurkjes, shorts en crop tops uit de kast! Het is zomer en je kan nu lekker gaan uitproberen met je kleding en natuurlijk hoort daar ook nieuwe kleding bij, moehaha! Goed excuus right? We hebben het zeker verdient! Ik vind het altijd heerlijk om in de zomer leuke combinaties uit te gaan proberen, gewoon lekker experimenteren en je stijl verder ontwikkelen.

Meer zin in de vervelendere klusjes
Dit is misschien een wat raar puntje maar bij mij werkt het echt zo. Tijdens school periodes heb ik totaal geen zin in al die vervelende huiselijke klusjes. Kamer opruimen, kast uitzoeken en ga zo maar door. In de vakantie vind ik het zelfs soms leuk! Kom maar op met die grote schoonmaak, volumeknop voluit en gaan met die banaan! 

sporten buiten is eindelijk weer leuk
Ik hou van sporten en dan vooral van de buiten activiteiten. Binnen ploeteren is iets minder mijn ding dus ik trek er graag op uit. Met het lekkere weer van de afgelopen dagen heb ik bijna elke dag een kilometer of 6 geskeelerd en ik vind het echt heerlijk! Het zonnetje schijnt, de wind door je haren en gewoon lekker los van alles om je heen. 


heerlijke dagjes gewoon helemaal niks doen
Ook dit kan eindelijk weer is. Niet die volgeplande dagen maar eindelijk gewoon even helemaal niks. Al zit je een keer een hele dag op je kamer films te kijken. Niemand die je ermee lastig valt en in tijdsnood zul je niet zo snel kijken, heerlijk toch? Ook kan je gewoon lekker relaxen en helemaal even tot rust komen. Een boek lezen in de tuin kan bijvoorbeeld heerlijk zijn!Tijd om je verloren hobby's weer op te gaan pakken
Misschien kennen jullie het wel. Je hebt wel een aantal dingen die je graag doet maar die er gewoon niet van komen, verloren hobby's dus! In de vakantie kan je dit weer lekker gaan oppakken en dit is iets wat ik ook zeker wil doen. Ik heb de laatste tijd weinig kans gehad om lekker verder te gaan met mijn piano en zang. Dit wil ik weer lekker gaan uitbreiden en ook het fotograferen ben ik weer lekker ingeslagen. Je hebt er gewoon weer tijd voor en dat is echt een heerlijk gevoel.

Eindelijk mijn bleke huid weer een kleurtje laten opdoen
Haha! Als redhead mag ik van geluk spreken dat ik redelijk bruin kan worden, ja ja ,echt best wel bruin! 
In de winter ben ik altijd zo wit als een spook die net uit een horror film gesprongen is en dat kan nu eindelijk even voorbij zijn. Mijn gezichtje mag weer lekker een kleurtje opgaan doen wat er veel gezonder uitziet!

Tumblr

Allerlei leuke festivals
Echt waar, i love festivals! Ik vind de sfeer altijd zo ontzettend leuk en laat nou net de zomervakantie overlopen van leuke festivals in de planning. Ik hoop er deze zomer nog een aantal te kunnen bezoeken. Iemand leuke aanrader?

Zomers eten
Zomers eten is lekker licht en fris, ik ben er dol op. Ik maak in de zomer bijvoorbeeld erg graag fruitsalades of lekker smoothies. Banaan, aardeien, kaneel, vanille extract, yoghurt en ijsblokjes is bijvoorbeeld een heerlijke frisse combinatie. Rietje erin en het voelt meteen een beetje of je op vakantie bent.

En natuurlijk nog 100000 meer redenen waarom het zo heerlijk is, hihi!

Q: Waarom houden jullie vooral zo van de zomervakantie?

Liefs Lonneke

0 reacties:

Een reactie plaatsen

 

Uniquelifepassion Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos